Рецепти смачного домашнього морозива для солодкого літа
Опубліковано 06 Липень 2023 о 10:00
Блог Діти в місті Київ > Харчування > Рецепти смачного домашнього морозива для солодкого літа
Photo: Freepik
Коли літня спека посилюється, немає нічого кращого за освіжаючий і приємний смак домашнього морозива. Приготування морозива вдома дозволяє налаштовувати смаки, контролювати інгредієнти та насолоджуватися спільним часом із сім’єю.
«Діти в місті» зібрали для вас добірку рецептів апетитного морозива, яке ідеально підходить для літнього сезону. Ці рецепти точно сподобаються як дітям, так і дорослим.
Класичне ванільне морозиво
Інгредієнти:
- 2 склянки жирних вершків,
- 1 стакан молока,
- 3/4 склянки цукру,
- 1 ч. л. чистого екстракту ванілі.
Приготування:
У каструлі нагрійте жирні вершки, молоко та цукор на середньому вогні, поки цукор не розчиниться. Зніміть з вогню і додайте екстракт ванілі, добре перемішавши. Додайте щіпку солі і дайте суміші охолонути до кімнатної температури. Збийте суміш у блендері, після чого перемістіть в контейнер і заморозьте на кілька годин, поки воно не стане твердим.
Photo: Freepik
Освіжаючий полунично-м'ятний сорбет
Інгредієнти:
- 3 склянки свіжої полуниці,
- 1/2 склянки свіжого листя м'яти,
- 1/2 склянки цукру,
- 1/4 склянки води,
- 1 ст. л. лимонного соку.
Приготування:
У блендері змішайте полуницю, листя м’яти, цукор, воду та лимонний сік. Перемішуйте, поки цукор не розчиниться. Процідіть суміш, щоб видалити насіння або великі шматочки листя м’яти. Перекладіть сорбет в контейнер і заморозьте на кілька годин, поки він не досягне потрібної консистенції.
Читайте також: Готуємо морозиво в домашніх умовах: добірка простих рецептів
Польське морозиво
Інгредієнти:
- 400 гр сметани,
- 80 гр цукру,
- 1 п. харчового загущувача,
- 200 мл молока,
- 1 п. порошку для морозива,
- 3 шт. яєчного білка,
- 60 гр цукру.
Як готувати смаколик, дивіться у відео.
Video: Лілія Цвіт
Морозиво з арахісовим маслом і шоколадом
Інгредієнти:
- 2 склянки жирних вершків,
- 1 стакан молока,
- 3/4 склянки цукру,
- 1/2 склянки несолодкого какао-порошку,
- 1/4 склянки вершкового арахісового масла,
- 1 чайна ложка ванільного екстракту.
- 1/2 склянки шматочків шоколаду.
Приготування:
У каструлі нагрійте жирні вершки, молоко, цукор і какао-порошок на середньому вогні, поки цукор і какао не розчиняться. Зніміть з вогню та додайте арахісове масло, екстракт ванілі та сіль, перемішуючи, поки добре не з’єднається. Дайте суміші охолонути до кімнатної температури. Збийте суміш у блендері, після чого додайте шматочки шоколаду. Після збивання перемістіть морозиво в контейнер і заморозьте до твердості.
Photo: Freepik
Лимонно-чорничний заморожений йогурт
Інгредієнти:
- 2 склянки грецького йогурту,
- 1/2 склянки свіжої чорниці,
- 1/4 склянки меду,
- цедра 1 лимона,
- 1 столова ложка лимонного соку.
Приготування:
У мисці змішайте грецький йогурт, чорницю, мед, лимонну цедру та лимонний сік. Збийте суміш блендером, після чого перемістіть у контейнер і заморозьте, поки він не досягне потрібної консистенції.
А для справжніх ласунів пропонуємо добірку ще чотирьох крутезних рецептів.
Video: Кухня для чайників
Ці чудові рецепти пропонують різноманітні смаки. Тож візьміть інгредієнти, розкрийте свій творчий потенціал і вирушайте у чудову пригоду з морозивом, яка залишить усіх усміхненими та задоволеними.
Вам може сподобатися наша стаття: Прості рецепти лимонаду, які допоможуть перемогти спеку