Добірка неймовірних книг для юних художників


Опубліковано 13 Лютий 2023 о 10:00

Блог Діти в місті Київ >  Дитяча література >  Добірка неймовірних книг для юних художників


Добірка неймовірних книг для юних художників

Photo: Freepik


Коли дитина бере в руки олівець, фломастер або пензлик, – вона вже перетворюється на маленького митця. Батьки можуть допомогти їй розвинути свій талант. При чому зробити це можна багатьма способами, окрім як віддати у художню школу.

«Діти в місті» склали для вас добірку книг, які не тільки навчать дитину малювати, а розкриють цілий світ фантазій і образотворчого мистецтва, познайомлять із геніальними художниками й покажуть, як знайти з мистецтвом спільну мову.


Сара Галл – Як розуміти мистецтво

За допомогою зрозумілих ілюстрацій і доступних пояснень книга відкриває дитині двері до чарівного і складного світу мистецтва. Тут дитина дізнається, як правильно роздивлятися картини, на що звертати увагу, як кольори поєднуються між собою. Також у книзі зібрано багацько цікавих фактів про відомих художників.



Photo: Діти в місті


Оксана Садовенко – Ти і Малевич

Ця інтерактивна книга перетворить вашу дитину на ученицю чи учня Казимира Малевича. Всередині на дитину чекає багато творчих завдань, наліпок, розмальовок, які повністю захоплять її увагу. Книга присвячена не тільки вивченню творчості великого художника, але й допомагає дитині самій надихатися і творити.


Читайте також: Майстер-класи для дітей, які можна провести вдома


Ейтан Борітцер – Що таке краса?

Надзвичайна книга. Вона не скільки про художнє мистецтво, скільки про вміння бачити красу всюди. Автор розповідає дитині, що красиві речі – це не тільки ті, які можна побачити. Ділиться роздумами, що б було зі світом, якби люди не могли бачити красиве. А також навчає дітей, як розгледіти внутрішню красу.



Photo: Діти в місті


Франсуаза Барб-Галль – Як розмовляти з дітьми про мистецтво

Дуже зручна книга для поступового розуміння мистецтва. Книга поділена на частини за віком дитини, і має влучні описи і зображення певних витворів мистецтва та напрямків. Дитині з батьками буде цікаво зануритися у цей світ, адже тут вони знайдуть відповіді на різні питання, і стануть ближче до того, щоб зрозуміти мистецтво.


Єлизавета Мельниченко – Синій Ліс і чарівник Магрітт

Збірка чарівних казок, де ілюстраціями служать картини фантастичного Рене Магрітта. Ця книга просто зачаровує. Її приємно тримати в руках, читати і занурюватися, губитися та довго-довго блукати у картинах Магрітта.



Photo: Діти в місті


Лулу Майо – Як намалювати кролика та інших чудернацьких істот

Лулу Майо знайшла спосіб, як навчити малювати будь-кого, навіть малу дитину. Вона пропонує свій підхід, як за п’ять кроків за допомогою простих фігур можна навчитися малювати що завгодно – кролика, бабака й інших звірів. Вона не стримує фантазію, і вчить дітей малювати вигаданих кролекотиків, макаронодилів та багато інших істот.


Штепанка Секанінова, Якуб Ценкл – 33 найвідоміші картини та скульптури

Кішка Міна та її подружки дівчатка-близнючки подорожують серед найвідоміших картин та скульптур. Разом вони намагаються зрозуміти красу Мони Лізи, дивляться на дужого Давида, милуються неймовірними соняшниками. Разом з героями книжки дитина дізнається багато цікавинок про найвідоміші витвори світового мистецтва. І хтозна, може й сама вирішить творити.



Photo: Діти в місті


Річард Вільямс – Анімація: Посібник з виживання

Ця книга – просто втілення мрії для дитини, яка вже впевнено малює, і хоче вдосконалювати свої навички. Автор зібрав безліч завдань і прикладів для постійної практики. Річард Вільямс детально показує, як передати в анімації рух людей, тварин, об’єктів, і відкрито ділиться власним досвідом.


Майкл Бьорд, Кейт Еванс - Зоряна ніч Ван Гога та інші оповіді

Ця захоплива книга широкими мазками розповідає дитині про всю історію мистецтва. Вона починає з давніх-давен і наскельного живопису, і поступово наближається до нашого часу. Дитина познайомиться з Дюрером, Ван Гогом, Фрідою Кало, Мікеланджело, Рембрандтом, Поллоком та багатьма іншими митцями. Кожна історія оживає на сторінках книги, і перетворюється на повноцінну пригоду.



Photo: Діти в місті


Іван Малкович, Євгенія Гапчинська - Ліза та її сни

Чи існує щось казковіше за казку, намальовану Євгенією Гапчинською? Це історія про маленьку дівчинку Лізу. Вона мандрує своєю уявою, і кожного разу опиняється у майстерні відомого художника – ось вона поруч із Далі, а тут вже із самим Боттічеллі. І, звичайно ж, все починається зі знайомства з чарівником Леонардо да Вінчі.


Зверніть увагу на нашу статтю: Добірка книг для дітей, які допоможуть зрозуміти мистецтво і музику






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук