Добірка книг для дітей, які допоможуть зрозуміти мистецтво і музику


Опубліковано 03 Січень 2023 о 10:00

Блог Діти в місті Київ >  Дитяча література >  Добірка книг для дітей, які допоможуть зрозуміти мистецтво і музику


Добірка книг для дітей, які допоможуть зрозуміти мистецтво і музику

Photo: Freepik


Дітей переповнює енергія, вона рветься назовні, вирує і втілюється у найнеочікуваніших проявах. Діти постійно вигадують і втілюють нові ідеї. Батьки ж можуть спрямувати цю енергію у творче русло, де дитина знайде собі хобі.

«Діти в місті» підготували для вас добірку дитячих книжок, які занурять дитину до світу мистецтва та музики, і допоможуть їх зрозуміти.


Леннард Гельсінг – Трелі та вушка дракона


Весь світ переповнений музикую, чуємо ми її чи ні. Книжка-оркестр потішними віршиками розповідає дитині про різні музичні інструменти, проводить паралелі з ким або чим може асоціюватися звучання інструменту та якому душевному настрою він відповідає.

Особливість книжки в тому, що вона об’єднала в собі кілька напрямків мистецтва – літературу у віршах, образотворче мистецтво у малюнках і, власне, саму музику, адже шведський симфонічний оркестр записав саундтрек до книжки.



Photo: "Діти в місті"


Луїса Вера – Як загубишся в музеї…


Чудова книжка-картинка проведе вам екскурсію напрямками сучасного мистецтва. Разом із 5-річним хлопчиком та його татом ви познайомитеся із шістьма головними напрямками сучасного образотворчого мистецтва, а також із роботами Пікассо, Делоне, Матісса, ван Гога, Моне та іншими художниками.

А ще книга розгортається на гру-лабіринт із багатьма загадками. Щоб їх розгадати, доведеться почитати книжку.


Читайте також: Добірка дитячих книг про почуття та емоції


Паскаль Едлен – Танці


Ця книжка підійде дівчаткам і хлопчикам, які постійно рухаються. Цікаві факти тут змішані з корисними порадами. З книжки діти дізнаються, як стати танцюристом і що для цього потрібно, чим відрізняються танцювальні костюми дітей і професійних танцюристів, як правильно робити розминку і як раніше танцювали при королівських дворах.



Photo: "Діти в місті"


Олександра Орлова – Парфумерний щоденник Зої


Зоя має дуже тендітний ніс – він неймовірно чутливий до запахів. Тому дівчинка мріє стати парфумером. І все, що вона дізнається, вона занотовує у свій щоденник. Як створювали аромати у давнину, як правильно поєднувати аромати, цікавинки про видатних парфумерів та парфумерок – все це відкорковує чарівний світ запахів і ароматів.


Саймон Армстронг – Крута архітектура


Ця книжка може закласти перший камінчик у фундамент знань майбутнього видатного архітектора. Окрім того, що тут розповідається про найкрутіші будівлі світу, книга також знайомить із неймовірними архітектурними подвигами та кмітливими рішеннями, геніальними досягненнями та дивовижними винаходами. Крім того, книга вчить працювати зі справжніми кресленнями.



Photo: "Діти в місті"


Едвард Росс – Кіношно


Графічна комікс-книга відправить читача по той бік екрана до країни кінематографа. Світ кіно має неймовірну владу над людьми, тому він такий цікавий. Найвизначніші події, найвідоміші фільми, режисери та актори, цензура і декорації, особливості створення фільмів – автор у дотепній формі розповідає про всі цікавинки зі світу кіно.


Марія Максакова – Королівство першої октави


Марія Максакова – оперна діва. Вона впевнена що всі ноти, гами, скрипкові ключі і нотні стани можуть стати для дитини як кишковивертальною нудьгою, так і захопливою казкою. Так і з’явилася ця книга. У легкій, чародійній та грайливій манері ця казка розповідає про музичну грамоту. Книга сповнена відтінками легкої іронії, тому батькам її також буде цікаво взяти до рук.



Photo: "Діти в місті"


Романа Романишин, Андрій Лесин – Я так бачу


Пізнавальна книжка про особливості зору. На сторінках книги дитина дізнається, як працює зір, як бачить людина, а як тварини й птахи. А найцікавіше, їй відкриється таємниця, як художники створюють оптичні ілюзії, і дитина зможе з цим поекспериментувати.


Степанка Секанінова – 33 найцікавіші споруди


Разом із лелекою Олесем і жабенятком Стрибом дитина вирушить у захопливу мандрівку до найнеочікуваніших будівельних споруд світу. Разом вони побачать надвисокі вежі, неймовірні собори, дизайнерські вілли, будівлі-кошики та багато іншої будівельної дивини.



Photo: "Діти в місті"


Наталя Короп – Дерево, яке стало Гітарою


Книжка-метафора розкриває перед читачем шлях від мрії до мистецтва, а також особливе значення навчання і учнівства. Книжка занурює читача у світ музики – від створення музичного інструменту до сприйняття звуків і мелодій. Ця історія може підштовхнути будь-кого до захоплення музикою, незалежно від віку.


Вам може сподобатися наша стаття: Добірка дитячих книжок, які допоможуть пережити важкі часи






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук