Як працюватимуть дитячі табори в умовах воєнного стану


Опубліковано 03 Червень 2022 о 10:00

Блог Діти в місті Київ >  Дитячі табори >  Як працюватимуть дитячі табори в умовах воєнного стану


Як працюватимуть дитячі табори в умовах воєнного стану

Photo: Freepik


Через військову агресію проти України багато дитячих оздоровчих закладів та таборів не зможуть відновити роботу цього року. Втім, згідно з постановою Кабміну від 10 травня 2022 р. № 582, у 2022 році продовжать свою діяльність такі відомі табори як Артек, Молода Гвардія та Бригантина.

«Діти в місті» зібрали інформацію щодо особливостей роботи дитячих таборів цього року.


Табори мають працювати



Photo: Freepik


Перша леді України Олена Зеленська в інтерв’ю українським ЗМІ повідомила, що цього року дитячі табори будуть працювати в тих регіонах, де немає загрози бойових дій та вторгнення. За її словами, після важкої весни наші діти повинні мати змогу відпочити та оздоровитися. Наразі існує штаб, який визначає місця для проведення таборів, яким буде дозволено роботу.

Крім цього, зараз триває робота щодо організації дитячих таборів за кордоном для українських діток, які з батьками змушені були покинути країну. За словами Олени Зеленської, вона особисто веде перемовини з першими леді різних країн з цього приводу.


Вам можуть стати в нагоді наші добірки з таборами у різних містах:

Дитячі літні табори та розваги 2022 у Києві та Київській області

Дитячі літні табори та розваги 2022 у Львові

Дитячі літні табори та розваги 2022 у Хмельницькому та Хмельницькій області

Дитячі літні табори та розваги 2022 у Тернополі


Особливості роботи таборів



Photo: Freepik


Всі табори, які вже оголосили про початок набору на літні заїзди, зазначають, що створили всі необхідні безпекові умови для перебування дітей. Найголовнішою умовою у воєнний час є укриття або бомбосховища поряд з закладом, де можна заховатися під час сигналу тривоги.

Втім, далеко не всі заклади мають належні умови. Наприклад, на Волині вже заявили, що заклади оздоровлення та відпочинку дітей не працюватимуть через відсутність захисних укриттів. Крім того, табори не мають власних транспортних засобів для евакуації дітей у разі потреби.

У Київській області відновлять роботу дитячі санаторії, які вціліли після бойових дій. Як повідомили у Департаменті охорони здоров'я, санаторно-курортне лікування на Київщині зможуть отримати діти з розладами мовлення, психоневрологічними, кардіоревматологічними, ендокринологічними та онкологічними хворобами.

На жаль, свою роботу в цьому році не зможуть відновити санаторії "Орлятко" у Ворзелі та "Лісний" в Ірпені.


Зверніть увагу на нашу добірку українських та закордонних таборів.






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук