Як зберегти життя в місті, де йдуть бойові дії: пам'ятка


Опубліковано 04 Березень 2022 о 10:00

Блог Діти в місті Київ >  Різне >  Як зберегти життя в місті, де йдуть бойові дії: пам'ятка


Як зберегти життя в місті, де йдуть бойові дії: пам'ятка

Photo: з вільних джерел


Сотні тисяч людей залишилися у містах, які сьогодні перебувають під обстрілами. Багато хто з них ховається в укриттях, але є й ті, хто залишився у своїх квартирах.

Як зазначають експерти, в умовах війни найбільше шансів вижити у багатоквартирному панельному будинку. Такі будинки мають металеву конструкцію, тому вони мають більше шансів уціліти під час бомбардування. Окрім цього, у великих містах завжди більше шансів знайти їжу та медикаменти.


Читайте також: Чим годувати малюків до року під час війни: практичні поради


Важливі правила



Photo: з вільних джерел


  1. Найбезпечніше місце у квартирі за двома несучими стінами. Перша стіна приймає на себе удар, а друга захищає від уламків, які потрапляють у квартиру.
  2. Найнебезпечніші поверхи в будинку – перший та останній. Верхні поверхи найчастіше страждають від ракетних ударів, а нижні небезпечні під час вуличних боїв.
  3. Найкраще облаштувати житловий модуль у коридорі. Забезпечте його від дзеркал та оточіть конструкціями, які дозволять пом'якшити удар.
  4. Під час обстрілів та вибухів біля вашого будинку не можна ходити по квартирі. Весь час необхідно проводити у житловому модулі.
  5. Повітряну тривогу найкраще перечекати у тамбурі чи внутрішньому коридорі. Ці місця найбезпечніші у будинку.
  6. Якщо в місті йдуть активні обстріли та бойові дії, краще зняти внутрішні двері з петель. Також потрібно зняти двері з дзеркалами.
  7. Не використовуйте для укриття підвали, гаражі та приміщення, які не пристосовані для цього.
  8. Перевірте, чи відповідає бомбосховище всім вимогам. Чи є в ньому автономна подача повітря та води, а також кілька різних виходів.
  9. Не знімайте відео під час обстрілів та бомбардування.
  10. Бережіть заряд телефону та постійно заряджайте його. У разі відключення електроенергії, ви можете надовго залишитися без цієї можливості, а тримати зв'язок із зовнішнім світом життєво необхідно. Якщо у вас кілька телефонів, користуйтесь лише одним, а заряд інших бережіть.
  11. Випишіть на листочок важливі для вас номери телефонів. Тримайте їх при собі у тривожній валізі.
  12. Завжди будьте одягнені та готові до того, що доведеться швидко покидати приміщення. Тримайте при собі тривожну валізу.


Читайте також: Медична допомога під час війни: де пройти курси з надання першої допомоги






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук