Як організувати дитячий стіл на Новий рік: практичні поради


Опубліковано 16 Грудень 2021 о 10:00

Блог Діти в місті Київ >  Оглядові статті >  Як організувати дитячий стіл на Новий рік: практичні поради


Як організувати дитячий стіл на Новий рік: практичні поради

Photo: Freepik


Новий Рік - це свято родом з дитинства, його завжди згадуєш із теплотою в серці: гарні та смачні страви, запах мандарин та ялинки, салюти та сюрпризи. Зараз хочеться подарувати такі ж щасливі моменти своїм дітям. "Діти у місті" зібрали поради щодо організації дитячого столу на Новий Рік.


Як сервірувати стіл


Насамперед варто звернути увагу на сервірування. Стіл можна прикрасити новорічними атрибутами та поставити тарілки з "нарядними" закусками. Якщо дітей мало, краще виділити їм частину загального столу та посадити разом. Якщо ж дітлахів більше п'яти, накрийте їм окремий святковий стіл.

Для сервірування можна використовувати одноразовий посуд з новорічним малюнком, і таку ж скатертину — тепер не буде переживань через розбиті тарілки та склянки, і безповоротно забруднені речі. Щоб батьки не переймалися гігієною, поруч із сухими серветками обов'язково покладіть на стіл вологі.

Страви варто розставити так, щоб дітлахи могли підкріпитися в перервах між іграми і розвагами.


Читайте також: Добірка рецептів із популярних казок та мультфільмів, які можна приготувати вдома


Чим прикрасити


Photo: Freepik


Декоративні фігурки новорічних та зимових персонажів з казок, та іграшки – послужать чудовою прикрасою та привернуть увагу дітлахів до їжі. На кожну тарілку можна покласти маленький подарунок для дитини - солодкий сюрприз, лист від Діда Мороза або дрібний сувенір.

Використовуйте спеціальні форми для вирізання овочів, фруктів або хліба на канапе. Ідеально, якщо ви знайдете формочки у новорічній тематиці. Це відмінний прийом, адже фігурна їжа виглядатиме красиво, апетитно та святково.

Проявіть фантазію і оформіть салат у вигляді символу наступного року Тигра, ялинкової кулі, подарунка або новорічного годинника.


Вам може стати в нагоді наша стаття: Новорічне меню, яке можна приготувати з дітьми

Що подати



Photo: Freepik


Дітей можна порадувати "закусочними сніговичками" із сирної маси. Для цього необхідно натерти крабові палички та плавлений сир, змішати все зі сметаною та прикрасити зеленню.

Не забувайте, що всі страви для дітей потрібно готувати лише із свіжих та корисних продуктів із мінімальним вмістом барвників та хімічних ароматизаторів. Салати краще заправляти домашнім майонезом, йогуртом, нежирною сметаною або сумішшю з олії з лимоном.

Філе індички, домашній рулет із курячої грудки, заливне в красивих формах, запечені овочі - жодна дитина не відмовиться від таких страв! І, до речі, вони набагато корисніші за копчену ковбасу і рибу. Варто пам'ятати, що продукти з високим вмістом солі та консервантів можуть спричинити алергію, тому не варто робити винятку для дітей у свято.

Частуйте дітей компотом, домашнім соком, натуральним морсом, фруктовим фрешем або смузі замість солодких напоїв, куплених у магазині.


Читайте також: Імбирні новорічні пряники: топ-5 перевірених рецептів

Поради


Не треба ганятися за кількістю блюд на дитячому столі. Для дітей вистачить пару закусок, однієї гарячої страви та десерту. Солодке, напої, випічку та фрукти краще приготувати із запасом, адже таке дітлахи швидко "змітають" зі столу.

Обов'язково залучайте дітей до процесу підготовки до Нового Року. Вони будуть лише раді поділити з вами клопіт. Установка ялинки, декорування будинку, сервірування столу, прикраса страв - це не тільки спільне проведення часу з дітьми, але чудова можливість отримати багато приємних емоцій.

Важливо, щоб у новорічний період створювалися сімейні традиції, до яких через роки подумки повертаєшся з теплом у серці.


Читайте також: Топ-5 страв із печінки, які сподобаються вашим дітям





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук