5 речей, які повинні знати діти, коли йдуть до школи


Опубліковано 05 Серпень 2021 о 10:00

Блог Діти в місті Київ >  Виховання та догляд >  5 речей, які повинні знати діти, коли йдуть до школи


5 речей, які повинні знати діти, коли йдуть до школи

Photo: Freepik


Коли ми відправляємо наших дітей в школу ми повинні переконатися, що ставлення нашої дитини відображає наші сімейні цінності. Ось 5 підходів до школи, яких ваша дитина повинна дотримуватися.


Вивчай якомога більше кожен день


Коли діти йдуть до школи, їм дуже легко зосередитися на результатах: отримання хороших оцінок, виконання завдання, схвалення вчителя. Хоча робити ці речі важливо, ми повинні переконатися, що вони є побічним продуктом навчання і що наші діти хочуть вчитися.


Запитайте, що дитина вивчає в класі. Зосередьтеся на відповіді та ставте уточнюючі запитання. Якщо ваша дитина не знає відповіді, витратьте кілька хвилин на пояснення та вивчення.


Людям добре бути різними


У школі діти знайомляться з людьми різного походження, у яких різний досвід, хобі та ідеї. Якщо у ваших дітей правильне ставлення, вивчення відмінностей інших може бути корисним досвідом і може дозволити їм розвинути неупередженість.


Поговоріть з дітьми про відмінності в людях. Продемонструйте своє ставлення і вчинки, щоб показати їм, як важливо відрізнятися від інших.


Будь собою


Поговоріть зі своїми дітьми про те, що відрізняє їх від інших, що робить їх унікальними та особливими.

Оскільки наші діти відкриті для інших, важливо, щоб вони зберігали позитивну віру в себе. Хоча ми хочемо, щоб наші діти відкривали для себе позитивні сторони відмінностей інших, ми також хочемо, щоб вони бачили цінність у своїй унікальності.


Поговоріть з дітьми про те, що робить їх різними, унікальними і особливими. Ставтеся до цих характеристик позитивно, щоб вони були впевнені в собі.


Поважай дорослих, але не чекай від них досконалості


Коли ми відправляємо наших дітей в початкову школу, зазвичай вони вважають своїх вчителів майже ідеальними. Однак у міру того, як наші діти стають підлітками, вони починають помічати, що у дорослих теж є недоліки.


Дитина має знати, що вчителі — люди, і вони будуть робити помилки, як і всі інші. Крім того, нагадайте своїй дитині, що вона може не погоджуватися з усіма правилами в класі, але вчителям доводиться вирішувати безліч питань, що виходять за рамки тих, про яких знають учні.


Кожен заслуговує доброго ставлення


Наші діти будуть взаємодіяти з різними людьми в школі, включаючи старших школярів, молодших учнів, вчителів, помічників вчителів, адміністраторів, водіїв автобусів, працівників їдалень, консультантів та інших. Всі вони вирішують свої проблеми.


Переконайтеся, що ваші діти готові бути добрими до всіх, будь-то сором’язлива дитина, що сидить позаду всіх в автобусі, доглядач, який повинен прибирати в коридорі, або учень, який, здається, проводить більше часу в кабінеті директора, ніж в класі.






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук