«Дія. Цифрова освіта»: новий портал, який буде навчати українців


Опубліковано 12 Березень 2021 о 10:00

Блог Діти в місті Київ >  Освіта >  «Дія. Цифрова освіта»: новий портал, який буде навчати українців


«Дія. Цифрова освіта»: новий портал, який буде навчати українців

Photo: Freepik


10 березня 2021 року Кабінет Міністрів України схвалив та затвердив положення про створення державного порталу цифрової освіти. Про це повідомили на офіційному сайті Міністерства цифрової трансформації України.

Як відомо, Міністерство цифрової трансформації було створено для того, щоб перевести усі публічні послуги для громадян та бізнесу в онлайн-формат. Однією з цілей відомства було навчання мільйонів українців цифрових навичок.

Відтепер в Україні діятиме ще й портал «Дія. Цифрова освіта». «Діти в місті» дізнавалися, для чого він був створений та які завдання виконуватиме.


Основні завдання порталу


Як зазначається на сайті, основним завданням порталу є надання доступу до освітніх матеріалів, а також забезпечення цифрової грамотності українців усіх вікових категорій. Портал має зробити дистанційне навчання більш доступним та полегшити розвиток цифрових компетентностей у людей.

Користуватися порталом можна буде як з комп’ютера, так і з телефону.


На порталі будуть доступні:

  • освітні серіали,
  • лекції, навчальні матеріали, освітні ресурси,
  • тестування, перевірка знань,
  • новини освіти,
  • інформація про установи та організації, які надають доступ до цифрової освіти.


Що цікавого?



Photo: Freepik


Вже зараз на сайті доступно безліч цікавих тестів, завдань та лекцій. Відомо, що наповненням порталу в частині дистанційного навчання «Всеукраїнська школа онлайн» опікуватиметься Міносвіти.

Наразі головну сторінку сайту прикрашає тест «Цифрограм», який дозволить вам оцінити рівень своєї цифрової грамотності. На портал вже завантажено безліч освітніх серіалів, які вирішують проблеми різних верств населення.

Наприклад, для школярів у доступі є серіал про підприємництво, фінанси та продажі. Для молоді є цікаві матеріали про медіаграмотність у часи пандемії. Варто зазначити, що до створення цих освітніх проектів залучали не лише фахівців з різних галузей, а й відомих зірок. Вони мають привернути увагу до нового порталу.


Цікаві освітні серіали на порталі «Дія. Цифрова освіта»:

  • фінансова грамотність для підприємців,
  • основи кібергігієни,
  • штучний інтелект для школярів,
  • цифрові технології для людей з інвалідністю,
  • все про блокчейн, біткоїн та криптовалюти,
  • базові цифрові навички.


Варто зазначити, що на порталі багато матеріалів для вчителів, батьків та молоді. Зручні фільтри допоможуть знайти те, що цікавить саме вас.


Читайте також: єМалятко на порталі Дія: як під час пандемії безпечно оформити документи на дитину






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук