Топ-5 великих музикантів і музичних груп, з якими потрібно познайомити дитину


Опубліковано 04 Вересень 2020 о 10:00

Блог Діти в місті Київ >  Освіта >  Топ-5 великих музикантів і музичних груп, з якими потрібно познайомити дитину


Топ-5 великих музикантів і музичних груп, з якими потрібно познайомити дитину

Photo: Freepik


Сучасна музика швидко розвивається і змінюється. Одні пісні змінюють в чартах інші, одні кумири приходять на зміну іншим. Діти і підлітки сьогодні віддають перевагу тому, що популярно в соціальних мережах. Саме там вони слухають музику і формують свій смак.

Раніше ми писали, як прищепити дитині музичний смак. Сьогодні ж ми розповімо про культових музикантів і музичні групи, з музикою яких потрібно обов'язково познайомити дитину. «Діти в місті» зібрали добірку легендарних виконавців, чия музика не підвладна часу.


Елла Фіцджеральд


Голос джазової королеви Елли Фіцджеральд здатний заколисати самого неспокійного малюка. Співачка-самоучка з бідної сім'ї увійшла в історію музики як еталон джазової виконавиці. Її пісні можна ставити фоном, коли дитина готується до сну або грає. На стан дитини вони будуть діяти сприятливо і заспокійливо.



Video: Vintage JukeBox - Do not Stop The Music


До речі, ви знали, що одна з найвідоміших пісень Фіцджеральд «Summertime» була натхненна українською народною піснею «Ой, ходить сон». Автор пісні Джордж Гершвін почув її на виступі українського хору в Нью-Йорку і написав американську версію пісні.



Video: Наталя Фаустова


Луї Армстронг


Ще один легендарний джазовий виконавець, який зробив неоціненний внесок у популяризацію цього музичного напрямку в усьому світі. Луї, як і багато видатних музикантів його часу, народився в бідній родині. Його геніальні композиції десятиліттями не сходять з уст шанувальників джазу. Музика і голос Армстронга приємні, тому його можна включати навіть маленьким дітям.



Video: Bossa Nova Music


Френк Сінатра


Видатний актор, режисер і співак був символом американської культури протягом цілого століття. За своє життя Сінатра був удостоєний 11 премій Греммі. Талант Френка Сінатри незаперечний, а його оксамитовий голос став культовим. Цікаво, що Сінатра до кінця своїх днів співав на слух, так як не знав нотної грамоти. У Сінатри ви знайдете мелодійні балади, а також життєстверджуючі ритмічні пісні.



Video: Music Channel


Читайте також: Театр в мережі: де подивитися знамениті театральні постановки


Елвіс Преслі


Король рок-н-ролу надихнув на творчість і розвиток тисячі музикантів по всьому світу. Саме він популяризував рок-н-рол, хоч і не був родоначальником цього стилю. Преслі - це ціла культурна епоха, з якою обов'язково потрібно познайомити дітей.



Video: Peter Carew


The Beatles


Чотири талановитих музиканта з Ліверпуля назавжди вписали себе в світову історію музики. Сьогодні важко знайти людину, яка хоч раз не чула би їх пісні. Такої популярності як The Beatles в той час в світі не знав ніхто. Сьогодні їх пісні регулярно переспівують, а вчителі англійської мови використовують їх в своїх уроках, адже у них неймовірно прості тексти, які легко запам'ятовуються.



Video: Greatest Hits Music


Це п'ять найвидатніших особистостей і колективів, про які повинні знати діти. Крім цієї музики, безсумнівно, потрібно включати дитині класику, а також сучасну музику різних напрямків. Таким чином дитина сама зможе вибрати, яка музика приносить їй найбільше задоволення.






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук