"Відлуння нашої хати" Тетяни Винник - повість про дівчинку Даринку та її уявного друга


Опубліковано 06 Квітень 2016 о 14:45

Блог Діти в місті Київ >  Дитяча література >  "Відлуння нашої хати" Тетяни Винник - повість про дівчинку Даринку та її уявного друга


"Відлуння нашої хати" Тетяни Винник - повість про дівчинку Даринку та її уявного друга

В таку чудову погоду БараБука радить іти гуляти! А після повернення з природи провести гарний вечір, читаючи “Відлуння нашої хати” Тетяни Винник.


Одна дівчинка дуже мріяла мріяла про братика, проте коли той з’явився на світ, все виявилося зовсім не таким, як очікувалося. Головна героїня, що сумує на літніх канікулах, – прототип мільйонів дітей, яким не вистачає спілкування з однолітками. Тому не дивно, що в цей час у Даринки з’являється уявний друг – її друге «я», хлопчик-відлуння. З його появою життя Дарусі змінюється, вона починає розуміти власну відповідальність і роль у родині, та й врешті малючка розуміє, що дорослішає.


Мова твору має цікаву особливість: «хлопчик-відлуння» розмовляє приказками. Авторка покладає на таке мовлення персонажа додаткове – крім просто «характерності» – навантаження: розвиток дитячої уваги, пам’яті, відчуття мови (дитина розуміє, що одне й те ж можна сказати різними способами).


Книжку адресовано дітям дошкільного та молодшого шкільного віку. Наприкінці видання містяться ігрові сторінки із вправами на уважність та кмітливість.


Хочете дізнатися про інші книжки для дітей? Заходьте на http://www.barabooka.com.ua/





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук